News Blog

16/05/2019

Begin januari werd besloten dat de FOD Sociale Zekerheid en de POD Maatschappelijke Integratie hun constructieve...

09/05/2019

Zoals we in de vorige nieuwsbrief aanhaalden, wensen de FOD Sociale Zekerheid en de POD Maatschappelijke Integratie...

18/02/2019

Graag wensen we te weten waarom je wel of niet deelnam aan het nieuwjaarsfeest op 7 januari.

Jouw input is...

Agenda

Mon, 27/05/2019 - 13:30

Dit fenomeen van het niet-gebruiken door de rechthebbenden van de sociale rechten die toekomen, is een gemeenschappelijk fenomeen in de verschillende stelsels van sociale bescherming.

Tue, 04/06/2019 - 12:00

Heb je jezelf al eens afgevraagd of dat onze dienstverlening, projecten, … wel de juiste oplossingen bieden in een veranderende maatschappij ? Kan het misschien anders ?

Tue, 11/06/2019 - 12:00

De commissie kunstenaars, die deel uitmaakt van de FOD Sociale Zekerheid, bezorgt documenten aan kunstenaars die verband houden met hun sociaal statuut.

Doppio er was eens...

Eind oktober 2017 kondigden onze ministers en toenmalige staatssecretaris aan dat de POD Maatschappelijke Integratie en de FOD Sociale Zekerheid samen een nieuwe organisatie zullen vormen. De FOD Sociale Bescherming was in onze hoofden geboren.

Met Doppio werd de weg naar deze nieuwe FOD voorbereid en afgelegd. We keken samen naar wat we goed doen; wat we nog beter kunnen … Zoals het bij alle lange trektochten het geval is, zullen de trots en voldoening des te groter zijn als de eindbestemming in zicht is.

Doch dienen we rekening te houden met enkele hick-ups en cours de route. De impact van de politieke situatie eind 2018 op het plan om beide organisaties te integreren in een nieuwe FOD Sociale Bescherming in de loop van 2019, is niet meer haalbaar. Samen met de volgende regering zullen we de definitieve knoop moeten doorhakken.

We blijven weliswaar niet stilzitten.

Lees meer

Heb je vragen? Ontdek onze FAQ of stuur ons een bericht.