Middagatelier over parkeerkaarten en Handi2Park

02/04/2019 - 12:00 to 14:00

Koen Stoffels (DG Personen met een handicap, FOD Sociale Zekerheid) geeft een uiteenzetting over parkeerkaarten en Handi2Park. Zijn middagatelier vindt plaats op dinsdag 2 april van 12 tot 14 uur in zaal Juntos (-2). We voorzien een belegd broodje voor alle deelnemers.

Dankzij parkeerkaarten kunnen personen met een handicap gebruik maken van parkeerplaatsen specifiek voor hen. Een van de kerntaken van DG HAN is nagaan wie in aanmerking komt voor een dergelijke kaart en deze vervolgens af te leveren. Het is belangrijk dat een dergelijke kaart correct gebruikt wordt. Het gebeurt helaas vaak dat niet-kaarthouders een kaart van familieleden of kennissen misbruiken om zelf op een voorbehouden plaats te parkeren en zo het betalen van parkeergeld proberen ontlopen.

Om de controle op de parkeerkaarten gericht te kunnen uitvoeren werd de applicatie ‘Handi2park’ ontwikkeld samen met Smals. Handi2park laat toe om de QR-code op de nieuwste modellen parkeerkaart te scannen of om het parkeerkaartnummer manueel in te voeren. Dan volgt meteen het resultaat. Sinds het bestaan ervan neemt het gebruik gestaag toe.

Politieagenten en parkeerwachters kunnen zo ter plaatse nagaan of de gecontroleerde parkeerkaart geldig is. Zo wordt misbruik efficiënt aangepakt. Koen stelt Handi2Park graag even voor.

Inschrijven kan via deze link
Heb je vragen? Ontdek onze FAQ of stuur ons een bericht.