Middagatelier: “Durven dromen van maatschappelijke uitdagingen en oplossingen !”

04/06/2019 - 12:00 to 14:00

Heb je jezelf al eens afgevraagd of dat onze dienstverlening, projecten, … wel de juiste oplossingen bieden in een veranderende maatschappij ? Kan het misschien anders ? Zijn er bepaalde noden die we niet dekken omdat we ze gewoon niet kennen ? Of oplossingen omdat we niet vertrouwd zijn met de mogelijkheden dat bijvoorbeeld technologie of innovatie kan aanbieden? 

 

Daarom willen we jullie op dinsdag 4 juni prikkelen en doen nadenken over maatschappelijke uitdagingen van de toekomst. Specifiek kijken we ook naar hoe het stimuleren van sociale innovatie en sociaal ondernemerschap als hefboom kan dienen voor maatschappelijke integratie. De sprekers van dienst zijn medewerkers van de Sociale InnovatieFabriek. Zij promoten, begeleiden en ondersteunen sociaal ondernemerschap en sociale innovatie ten voordele van maatschappelijke uitdagingen. In haar werking vertrekt de Fabriek van drie basiswaarden: aandacht voor gedeelde meerwaarde, een focus op sociale transformatie en impactgedrevenheid. 

 

En een impact kunnen wij als overheidsdiensten zeker samen creëren! 

 

Tijdens de presentatie worden ook enkele interactieve oefeningen met de deelnemers voorzien. Geen paniek. We vragen geen fysieke inspanningen, slechts het gebruik van de grijze hersencelletjes. Kom dus zeker af tussen 12u en 14u (Zaal Doppio, 2e verdieping). Een broodje wordt voor jullie voorzien.

 

Schrijf je in via deze link
Heb je vragen? Ontdek onze FAQ of stuur ons een bericht.